Kafelki hiszpańskie. Nie tylko pochodzenie!

Wiele mówi się o tym, że płytki hiszpańskie i włoskie są wyjątkowo wytrzymałe. Powstają z wysokiej jakości surowców i są najchętniej wybierane przez projektantów na całym świecie. Jednak określenia „płytki hiszpańskie” używa się nie tylko, aby określić kraj pochodzenia, ale również wobec pewnego charakterystycznego stylu.

WZÓR HISZPAŃSKI. CZYLI JAKI?

Płytki hiszpańskie, jeśli mamy na myśli deseń, to płytki w charakterystyczne wzory geometryczne. Wzory mają stonowane kolory: dominuje ciemny granat, czerń, butelkowa zieleń, trochę czerwieni i kolorów ziemi. Wydaje się, że każdy kafelek jest inny i unikatowy. Płytki położone obok siebie przypominają nieco mozaikę. Zazwyczaj kładzie się je na niewielkich fragmentach ścian.Przez mnogość kolorów i wzorów najlepiej prezentują się z białym wyposażeniem i białą, bądź drewnianą podłogą. Dostępne są płytki szkliwione i nieszkliwione.

PŁYTKI Z HISZPANII

Jeśli mamy na myśli z kolei płytki hiszpańskie, ale chodzi nam o kraj pochodzenia, ich najbardziej charakterystyczną cechą jest wysoka jakośćPłytki hiszpańskie do kuchni coraz częściej montowane są w domach Polaków. Ceramika hiszpańska wypalana jest z wysokiej jakości gliny, podczas perfekcyjnie dopasowanych procesów technologicznych. Płytki słyną ze swojej trwałości i wytrzymałości na uszkodzenia mechaniczne, przez wiele lata wyglądają tak, jakby były nowe. Pękają niezwykle rzadko, uszkodzić jest je w stanie tylko naprawdę mocny detergent. Płytki hiszpańskie do kuchni i łazienki dostępne są w Polsce w wielu wzorach i kolorach, każdy więc może znaleźć coś dla siebie. Osoby przeprowadzające remont mogą kupić płytki zarówno tradycyjne, jak i nowoczesne, włączając w to bestseller ostatnich lat – płytki 3D. Płytki hiszpańskie uznawane są za prestiżowe, to esencja wysokiej jakości i dobrego smaku. Chętnie używane są również w aranżacjach biur i luksusowych hoteli. Duży wybór produktów pozwala na realizację zarówno niezwykle eleganckich, jak i nietypowych, ekstrawaganckich projektów.

Written by

Brak komentarzy Yet.

Leave a Reply

Komentarz